ایران پرتو

نمایندگی فروش محصولات زیمنس

هر آنچه که باید درباره ی plc و dcs زیمنس بدانید

DCS زیمنس

ما در این مقاله قصد داریم اطلاعات مرتبط با plc  و dcs زیمنس را مورد بررسی قرار دهیم.

سیستم های پی ال سی و dcs زیمنس هر دو برای کاربر های خاصی مورد استفاده هستند و کاربرد دارند. برا مثال dcs زیمنس برای Process Automation کاربرد دارد و پی ال سی برای Factory Automation بهترین کاربرد خود را به نمایش می گذارد، در ادامه به صورت کامل و جامع با هر دو ی این سیستم ها آشنا می شویم و آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

سیستم dcs زیمنس چیست؟

سیستم dcs زیمنس
سیستم dcs زیمنس

#برای استعلام قیمت کنتاکتور زیمنس با مشاورین متخصص ما تماس بگیرید

dcs زیمنس در واقع سیستم کنترل پیشرفته شده ی یک سیستم کنترلی اختصاصی است که تجهیزات کنترلی مربوط به آن در مکان های متفاوت، واحد های تولیدی یا فرایندی قرار گرفته است. تفاوت آن با بیشتر سیستم های مشابه مانند پی ال سی در این است که در dcs زیمنس یا همان سیستم کنترل توزیع یافته، قطعات مختلف یک پارچه نیستند و در بخش های متفاوتی کار گذاری شده اند و به همین دلیل به آن توزیع یافته می گویند. در dcs زیمنس یا همان سیستم کنترل توزیع یافته هر بخش توسط تجهیزات کنترل کننده ی مختص به خود بررسی و کنترل می شود. این بخش های کنترلی مختلف از طریق شبکه های ارتباطی صنعتی با هم در تماس هستند.

در سیستم کنترل dcs زیمنس یا همان سیستم کنترل توزیع یافته، جمع آوری داده ها و مدیریت تجهیزات از طریق واحد های کنترلی که دارنده ی ریز پردازنده هستند کنترل می شود، هر کدام نزدیک محصولی که باید کنترل شود جای گرفته اند. این تجهیزات کنترلی جدا می توانند با یکدیگر و یا سایر تجهیزات کنترلی مانند ترمینال های ناظر بر کار آن ترمینال های اپراتور و … تماس بر قرار کنند.

لوازمات کنترلی توزیع شده در واحد های تولیدی یا فرایندی با تجهیزات میدانی مانند سنسورها و عملگر ها در تماس هستند. شبکه های ارتباطی کمی برای ایجاد ارتباط بین این تجهیزات و سیستم dcs زیمنس به کار می روند که برخی از آن ها شامل موارد زیر است

  • Profibus
  • HART
  • Modbus

اولین dcs در سال ۱۹۷۵ در بازار عرضه شد. شرکت Honeywell و Yokogawa از پیشرویان DSC محسوب می شوند. این نکته را فراموش نکنید که dcs زیمنس با سخت افزار و نرم افزار های مختص خودکار می کنند و با هر پردازشگری قابل اجرا سازی و پیاده سازی نیستند.

سیستم پی ال سی چیست؟

سیستم پی ال سی چیست؟

#ایران پرتو نمایندگی فشار ضعیف زیمنس

کنترل کننده ی برنامه پذیری است که از خانواده کامپیوتر ها به شمار می آید؛ این کنترل کننده معمولاً در مقاصد صنعتی به کار می رود. ورودی سیگنال های متنوع دیجیتال یا آنالوگ را از field دریافت می کند و سپس آنها را برای cpu به صورت سیگنال های منطقی سیستم باینری تبدیل می نماید و cpu مطابق برنامه هایی که در آن ذخیره شده دستورات را اجرا و خروجی را به صورت سیگنال های منطقی به خروجی می فرستد این فرکانس ها می توانند به فرم آنالوگ یا دیجیتال به تجهیزات یا عملگر ها ارسال شوند. پی ال سی در جهت هدف های کنترلی و برای استفاده در محیط های صنعتی به کار گرفته شده است چون به راحتی قابل برنامه پذیری بوده و تغییر در سیستم کنترل با تغییر در نرم افزار برنامه کنترل به ندرت امکان پذیر بوده است؛ فواید پی ال سی به همراه کوچک تر شدن اندازه ی سیستم کنترل ، عیب یابی سریع تر ، خرابی کم تر ، توانایی اجرای برنامه های پیچیده تر، توانایی مبادله ی اطلاعات با سیستم های دیگر و … باعث شد که مدار های رله ای به سرعت میدان را برای حضور پی ال سی ها خالی کنند.

کاربرد پی ال سی در صنایع به چه صورت است؟

کاربرد پی ال سی

# آیا نیاز به استعلام قیمت درایو زیمنس دارید؟

صنایع خودرو سازی

از قبیل عملیات سوراخ کاری خودکار، اتصال قطعات، همچنین آزمودن قطعات و تجهیزات اتومبیل، سیستم های رنگ پاش وشکل دادن بدنه به وسیله پرس های خودکار و…

صنایع پلاستیک سازی

 از قبیل ماشینهای ذوب و قالب گیری تزریقی، دمش هوا سیستم های تولید و آنالیز پلاستیک.

صنایع سنگین

از قبیل کولرهای صنعتی، سیستم های کنترل خودکار وسایل و تجهیزات که ذوب فلزات استفاده می شود.

صنایع شیمیایی

 از قبیل سیستم های مخلوط کننده دستگاههای ترکیب کننده مواد با نسبت های متفاوت و غیره …

صنایع غذایی

 از قبیل سیستم های سانتر فیوژ،  سیستم های عصاره گیری و بسته بندی و …

صنایع ماشینی

 ازقبیل صنایع بسته بندی، صنایع چوب، سیستم های سوراخ کاری، سیستم های اعلان خطر و هشدار، سیستم های مورد استفاده در جوش فلزات و …

خدمات ساختمانی

از قبیل آسانسور ها کنترل هوا و تهویه ی مطبوع، سیستم های روشنایی خودکار و…

پنج قسمت اصلی پی ال سی چیست؟

پنج قسمت اصلی پی ال سی

منبع تغذیه (power supply)

 ولتاژ AC حاضر در سیستم را از برق سیستم به عهده دارد که باعث امنیت در برابر نویز و نوسانات ولتاژ ورودی در محیط های صنعتی است.

واحد پردازنده ی مرکزی (cpu )

 ریز پردازنده با در نظر گرفتن موقعیت ورودی ها برنامه را که در پی ال سی  ثبت شده است اجرا می کند، و بر اساس آن به خروجی دستور فعال کردن خروجی مورد نظر را می دهد.

حافظه (Memory)

 برای ذخیره سازی برنامه و اطلاعات استفاده می شود.

رابطه برنامه نویسی (programmer)

جهت نوشتن برنامه و انتقال آن به حافظه پی ال سی توسط کاربر استفاده می گردد و از نظر شکل ظاهری به دو دسته تقسیم می شوند: 1- یک صفحه کلید کوچک و همچنین یک صفحه نمایشگر 2- استفاده از کامپیوتر های شخصی  و نصب نرم افزارهای مورد نیاز ویژه ی برنامه نویسی می باشد.

واحد ورودی / خروجی (I/O)

که ارتباط PLC را با دنیای خارج برقرار می کند.

مقایسه plc و dcs زیمنس

dcs زیمنس برای حذف دی دی سی و رفع مشکلات آن ارائه داده شد از این رو کاربرد آن با کاربری پی ال سی مختلف است. سوالی که هنوز در ذهن علاقه مندان به اتوماسیون صنعتی وجود دارد این است که چه فرق های اساسی بین پی ال سی و dcs زیمنس وجود دارد؟

 این سوال به ویژه زمانی گفته می شود که مشاهده می‌کنیم با پیشرفت علم تکنولوژی قدرت سیستم های دی سی اس و پی ال سی بسیار به هم نزدیک شده است به طوری که عده ای از سازندگان برای هر دوسیستم یک نوع CPU عرضه کرده اند.

تفاوت بین پی ال سی و dcs زیمنس در چیست؟

معماری سیستم پی ال سی طبق یک پردازش گر است که ورودی ها و خروجی ها با آن در ارتباط هستند .

درسیستم دی سی اس برخلاف پی ال سی پردازش گر روی یک نقطه تمرکز ندارد و از کنترل گرهای جداگانه که با یکدیگر شبکه شده اند استفاده می کند. این کنترل گرها در عین حال از راه شبکه به سیستم های اپراتوری اتصال دارند همچنین مقدار مبنا ها را از آن ها دریافت کرده و اطلاعات فرآیند را نیز به آن ها ارسال می کنند.

بنابر این بر عکس پی ال سی یک سیستم کنترل غیر متمرکز، و دی سی اس دارنده ی پردازش گر های مستقل است که کار مدیریت بین آن ها تقسیم شده است. هر کدام از این پردازش گر ها توانایی مدیریت چند لوپ را دارند. ورودی و خروجی ها از فیلدبه کنترل گر مرتبط به خودش وصل می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس